pondělí 27. února 2012

Proč vznikl tento blog?

Vrchol Pik Lenina, 7 134 m.n.m
Jsme parta kolem Hudy sportu Most. Pár dobrých kamarádů, kteří mají rádi sportování a pobyt v přírodě. Některé sporty jsou nám společné všem, některé dělají jen někteří z nás. To, co nás spojuje je vášeň. Vášeň pro pohyb v přírodě a horách zvlášť.
Hory dokáží být krásné i kruté. Abyste si je opravdu užili, je potřeba k nim přistupovat s pokorou. Živly jsou daleko silnější než Vy a silou s nimi nic nezmůžete. Naštěstí existuje i pár berliček, které přeci jen trochu pomohou, když se Vás příroda rozhodne vyzkoušet. Například zdravý rozum. Když hlásí v zimě v horách lavinovou čtyřku, každý, kdo má všech pět pohromadě zůstane raději doma v teple. Se zdravým rozumem Vám moc nepomůžeme - ten buď máte, anebo ne...
Pak je potřeba mít dobré vybavení. Není to všespásné, ale když už jde do tuhého, určitě pomůže. Ne nadarmo tvrdí Norové, že neexistuje špatné počasí, jen nevhodné oblečení. A dost možná že časem zjistíte (stejně jako my), že takové oblečení Vám poskytne větší komfort i v městské džungli. Jak si ale vybrat z nepřeberné nabídky? Nejlepší je dobrá rada od někoho, kdo má s konkrétním kusem vlastní zkušenost v prostředí, ve kterém ho chcete použít. Tady už pomoci můžeme.

Chceme se s Vámi podělit o naše mnohaleté zkušenosti s oblečením i dalším vybavením do přírody. Představit kousky, za které se můžeme s klidným svědomím postavit i ty, které budou vyhovovat jen někomu, popř. které si rozhodně nekupujte. A nejen to. Přidáme i zkušenosti s poradíme s přípravou i vlastním pohybem v terénu. Upozorníme na zajímavé novinky i akce. Nebo se podělíme o naše pocity a myšlenky, které se nám honí hlavou. Nechte se překvapit.